Tre personer som står mig varmt om hjärtat

Michael Madsen
Sjukt bra skådespelare och en av Quentin Tarantinos favoriter på scen. Är med i bland annat Reservoir Dogs och Kill Bill 1 o 2! 
Spelar ofta ond och psycho. Mest för att hans stadiga längd och unika lite hesa röst. 
Är även med i Justin Biebers (blä) video till As longe as you love me! Där är han den elaka fadern.
Michael Madsen ser jag verkligen upp till då han är otroligt bra. Han gör klockrena roller och hans karaktär i Reservoir Dogs som den helt galna Mr Blonde, är fantastiskt storslagen. 
Övrig fakta: Micahel Madsen föddes i USA men är halvt dansk. Han har gjot en av rösterna till Grand Theft Auto 3 och är dessutom en av de mest produktiva skådespelarna i Hollywood!
 

Steve Buscemi

Även en av Tarantinos mest älskade skådespelare, brukar återkomma i hans filmer.
Buscemi är en av de bästa skådepslarna som finns, han är inte den klassiska snyggingen och får därför inte roller i vilken film som helst. Men han har många talanger och ofta ett unikt sätt att spela på. Han pratar ofta ganska snabbt och spelar även han lite mer psykiska karakäter. Inte just för hans röst, mer utifrån hans utseende. 
Övrig fakta: Buscemi var först brandman och efter 9/11 jobbade han 12 timmar skift bara för att hjälpa alla överlevande. Detta gjorde han samtidigt som han höll på med sin skådepselar karaktär.
En true hero helt enkelt! 



Jack Nicholson

En riktig legend, har varit med i nästan lika många filmer som Michael Cain!
Mest känd för sin roll i The Shining! En film av mästerregissören Stanley Kubrick (som även gjorde Clockwork Orange) Även känd för sin roll i Gökboet. Både The Shining och Gökboet är måsten för varenda filmälskare där ute.
Jack Nicholson är väldigt bra bra på att överdriva och spela hysteriska roller. Han går verkligen in i sin karaktär och påminner lite om Jim Carrey!
Övrigt: Jacks pappa lämnade honom vid födseln och Jack fick leva på tron att hans mamma var hans mormor. Och att hans syster var hans egen mor. Sanningen kom fram flera år senare vilket kan ha gjort honom till den person han är idag. Han har även varit oscar nominerad varje år tionde sedan 1960!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0