Ted - en teddybjörn med stake

Ett barns önskan kan ibland gå i uppfyllelse, men det är inte ofta man har turen att ens teddybjörn vaknar till liv. 


John Bennet önskade sig en vän, och en natt när ett stjärnfall inträffade så fick han som han ville. Teddybjörnen hans vaknade till liv och det var den bästa dagen i hans liv. 

Filmen börjar sen på riktigt när John Bennet är vuxen och hans teddybjörn också själv har blivit vuxen. De sitter i sin lägenhet de delar och röker på. Det första man tänker på är att Ted låter exakt som Peter Griffin, för det är nämligen regissören till filmen (och till family guy) som gör rösten till både Ted och Peter Griffin. Likaså till stewie och brian, men Ted pratar som Peter. 
Mark Whalberg spelar John och han gör ett bra jobb, rätt duktig skådespelare faktiskt även om denna film är en ren komedi där det inte kanske krävs lika mycket som i en djup drama.

En annan sak man märker tidigt i filmen är den ganska råa humorn och alla sexskämt. Ted är den som gör att man  nästan dör av flabb, jag var visserligen väldigt tröttt när jag var o såg filmen under söndagskvällen. Men inombords skratta man massor av tillfällen. Något av det roligaste var när Ted flirtade med den nya kassörskan och sprutade tvål i ansiktet. 

Fast det var inte bara en skrattfest. Filmen hade sina lite mer dramatiska stunder och i slutet när Ted faktiskt blev sliten i två delar så fick man ett par tårar i ögonen, det var inte så att man storgrät men man älskade den söta teddybjörnen. Även fast han snackade så grovt som han gjorde. En teddybjörn med stake helt enkelt. Älskar faktan att han har sex utan att ha ett manligt könsorgan. Tror det nämndes något om att han pippade en kvinna med en frusen grönsak.

Man kände igen Seth Macfarlanes sätt att jobba, han gjorde både denna filmen då och Family Guy. Det brukar alltid vara ganska grovt och också i denna film finns en del lite småsjuka inslag. Tillexempel när John och Ted slåss med varandra. Då tänker man direkt på Family Guy då det ofta är väldigt överdrivet. Precis som i denna filmscenen. De slår varanddra och kastar saker på varandra. John stampar Ted och slår han mot väggen, Ted kastar ölburkar mot John och slår honom ett flertal gånger i ansiktet. Som slutkläm faller tvn ner och "mosar" Johns privata egodel.

Filmen får en verkligen att skratta och det är bra skådespelare och humor som håller fin klass. Bra musik, mycket galna sexreferenser och lite naket. Skadar aldrig.
Hoppas att Seth planerar att göra fler filmer, han kan detta.

Jag ger filmen "Ted" 4 av 5 nallebjörnar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0