Mina favorit filmer!

Det finns filmer som är bra, det finns filmer som är fatnastiska och filmer som sätter sig direkt. Filmer du kan inte slita dig ifrån och filmer som gör dig kåt utan att ens röra dig själv.
Här nedan listar jag 5 av mina absoluta favoriter, som är måsten för alla filmälskare. Filmer som jag rekomenderar starkt och bör ses av de flesta :) smaken är som baken säger dom, men dessa filmer får ni inte gå miste om. Det är ingen speciel rangordning, jag älskar allihopa lika mycket (nästan)

1. Nyckeln till frihet
Regissör: Frank Darabont
Skådespelare: Tim Robbins och Morgan Freeman
Baserat på en bok av Stephen King
Story: Den framgångsrika banmannen Andy blir fälld för mordet på sin fru och hennes älskare och kan inte bevisa att han är oskyldig. Andy hamnar i fängelset. Där möts han av den strikte fängelsedirektören och den brutala säkerhetsvakten. Han får även känna på att bli våldtagen och känna på det tunga livet som fångad bakom galler. 
Filmen ligger etta på IMDB och anses vara en av världens bästa filmer genom alla tider! 


2: The Dark Knight
Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Christian Bale, Heath Ledger
Uppföljaren till Batman Begins och den lätt bästa Batman filmen någonsin, nummer två i Nolans trilogi.
Story: Batman vill en gång för alla sätta stopp för brottsligheten i Gotham men får problem när den psykiskt störda skurken Jokern dyker upp i staden.


3: Forrest Gump
Regissör: Robert Zemeckis
Skådespelare: Tom Hanks 
Story: Forrest Gump är en man med låg intelligens men med hjärtat på rätt plats. Han lyckas bland annat bli elit-idrottsman, krigshjälte i vietnamn och framgångsrik affärsman. Det han helst vill är dock att hans stora kärlek Jenny ska ha det bra. 


4: Gökboet
Regissör: Milos Forman
Skådespelare: Jack Nicholson 
Story: Randle låtsas vara galen för att slippa fängelse, istället hamnar han på ett mentalsjukhus där han försöker liva upp den dystra stämningen genom att spela kort och basket. Detta gillar inte Syster Ratchet om och det hela blir ett katt-och råtta spel där de båda försöker övervinna den andra.


5: Reservoir Dogs
Regissör: Quentin Tarantino
Skådespelare: Harvey Keitel, Tim Roth och Michael Madsen 
Story: Sex stycken personer handplockas av en äldra maffialiknande man och får uppgiften att råna en juvelbutik och sno diamanter. Situationen förvärras när polisen redan fått besked om rånet av en okänd källa, Mr Orange blir skjuten i magen och hela gänget splittras upp. Vem som lever och vem som är död är något man inte vet. Diamanterna är dock i säkert försvar hos Mr Pink. 
I filmen hoppas man fram och tillbaka i tiden och början är slutet osv. 
Tarantino spelar själv en av de mindre rollerna i filmen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0