Veckans hjälte: Kratos

Kratos: Var först ledare för en stor spartanska krigare, han gjorde allt för att vinna sina strider och bli den ultimata ledaren. Vid ett slag där förslust var den enda vägen så kallade han på krigsguden Ares för att få hjälp. Ares hjälpte Kratos men på ett vilkor. Kratos skulle för evigt kämpa för Ares och slava för honom, Kratos fick vapen fastkedjade på och i honom. Dessa skulle sitta fast tills han inte längre stod under Ares kommand. 

Kratos fylldes av vrede och hat av krafterna Ares gav honom. Han blev som en halvgud. Han hade stora krafter i sina vapen och slaktade sin egen familj omedvetet. När han förstod vad han gjort så fylldes han istället av hämn. Ares hade gjort honom till en killing machine och nu ville Kratos  bara en sak, döda krigsguden och ta hans plats. För att göra detta så gick han till gudarna och bad om att stå under deras kommand istället. Han fick deras krafter och tog sig hela vägen till titanen Cronos för att få tag på Pandoras box. För att besegra Ares behövde Kratos få krafterna hos en gud. Dessa fanns bara i Pandoras box som vaktades av fiender och fällor utplacerade av gudarna. Ingen hade någonsin klarat att ta sig dit, men Kratos lyckades. Men påvägen ut från Pandoras Tempel så blev han dödad av en stor träpåle som Ares kastat på honom från flera mils avstånd. Kratos hamnade då i helvetet men tog sig därifrån, han lurade döden och fick tag på Pandoras box ännu en gång. Han öppnade den och fick krafterna hos en gud och blev själv lika stor som Ares i gudaform. Efter en blodig strid besegrar Kratos krigsguden och tar hans plats. Men minnena från då han dödade sin familj försvinner inte, trots att detta lovats honom.

Kratos är en hemsk och blodtörstig gud men har rätt till detta då han blivit lurad av gudarna och inte fått det han blivit lovad. Så han utnyttjar sina nya krafter som gud och förstör allt i sin väg, till slut får Zeus nog och kallar ner Athena för att besegra Kratos. Hon gör så att Kratos förlorar lite av sina gudakrafter och återigen får sin mänskliga form, dock har han krafterna kvar till en början med. Men efter Kratos besegrat det Athena lägger ivägen för honom så kommer Zeus ner och trycker igenom gudasvärdet i Kratos, som ännu en gång dör. Kratos hamnar i helvetet igen, men lurar döden igen. Han kommer upp på jordytan men denna gång är han ingen gud. Han har dock varit gud och kan därför fortfarande döda gudar. Så han bestämmer sig för att hämnas Zeus och de andra gudarna, men för att komma tillbaka helt måste han ta hjälp av titanerna och långsamt få tillbaka all sin kraft. Tillslut när han är redo så tar han upp jakten på Zeus och de har en blodtörstig strid, men Kratos misslyckas med att döda den stora guden Zeus.

Kratos är inte den som ger upp i första hand och efter att ha förlorat mot Zeus får han bara mer kraft att slakta både gudarnas gud och dom andra härskarna på Olympus. Han tar dom en efter en, alla fruktar mördar maskinen Kratos. Med krafter starkare än gudarna själv röjer han dom en efter en, en man som kan döda gudar. En man som en gång varit gud. Först dödar han Poseidon brutalt. Han msshandlar honom och trycker ut ögonen på havsguden. Sedan blir dock Kratos igen dödad av Zeus men tillskillnad från alla andra är Kratos stakare än döden själv och lurar döden och dödsrikets gud Hades. Kratos lyckas inte bara komma därifrån och få liv igen, han slaktar även Hades genom att slå honom sönder och samman och sedan dra ut alla själar som ger dödsguden sin kraft.

Efter att ha dödat ytterligare gudar som Helios, Hermes och halvguden Herkules så beger sig Kratos mot Cronos och dödar även honom. Kratos klättrar på den stora titanen och sliter sönder bestens naglar etc.
Slutmålet för våran hjälte Kratos är Zeus och när Kratos är helt redo så möter han sin fader en sista gång. Kratos är nämligen även son till Zeus om inte allt det andra redan var nog. Striden håller på i timmar men slutligen får Kratos ner Zeus på knä, han tar tag i faderns skägg och slår honom blodig om och om igen. När alla  de stora gudarna sedan är döda, tar Kratos gudasvärdet och hugger det genom sin egen kropp. Han dör, en allra sista gång

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0